Ny träff med HR-nätverket!

Vill du förbättra din rekryteringsprocess? Missa inte nästa HR-nätverksträff! Den 17 oktober besöker Lisbet Duvringe oss igen, den här gången med temat kompetensbaserad rekrytering.

Kompetensbaserad rekrytering innebär att du fokuserar på kandidatens faktiska kompetenser och beteenden, snarare än enbart erfarenheter och kvalifikationer. Det handlar om att matcha rätt kompetenser med både rollens krav och organisationens långsiktiga mål. Genom strukturerade metoder säkerställer du att personen inte bara har rätt kunskap för dagen utan också potential att utvecklas och bidra framåt.

Gästföreläsare

Med över 20 års erfarenhet som konsultchef, HR-chef och rekryterare har Lisbet Duvringe genomfört hundratals framgångsrika rekryteringar. Hon är certifierad i psykologiska tester för att säkerställa träffsäkra och rättvisa rekryteringsprocesser och specialiserad på kompetensbaserad rekrytering. Lisbet har även skrivit flera böcker om psykopater och mörka personlighetsdrag – ett kritiskt område inom rekrytering där felbedömningar kan få dyrbara konsekvenser. Under workshopen delar hon sina verktyg för att identifiera rätt kandidater och undvika vanliga fallgropar.

I workshopen får du bland annat ta del av:

  • hur du gör en djupgående behovsanalys och identifierar framtida kompetensbehov.
  • vikten av en välformulerad kravprofil som matchar både rollens krav och företagets kultur.
  • intervjuteknik som hjälper dig ställa kompetensbaserade intervjufrågor.
  • hur hjärnan kan lura oss vid beslutsfattande i rekryteringsprocessen.
  • hur du identifierar och hanterar personer med mörka beteenden i en rekryteringssituation – en avgörande kunskap för att undvika dyra felrekryteringar.

Workshopen innehåller både teori med föreläsningar och praktiska övningar. 

Välkommen!

Tid och plats
Torsdag den 17 oktober kl 10.00-16.00 på Nordic Light i Stockholm.
Vi bjuder på lunch och fika.

Anmälan
Anmäl dig senast den 3 oktober till alexandra.aman@arbetsgivaralliansen.se.
Glöm inte att samtidigt meddela eventuella matallergier.

Anmälan är bindande!


Frågor och funderingar?
Har du frågor eller funderingar kring nätverket, förslag för kommande träffar eller önskemål om teman? Hör av dig till Jenny Stake Fredriksson, ansvarig för HR- och arbetsmiljöfrågor på Arbetsgivaralliansen
jenny.stake-fredriksson@arbetsgivaralliansen.se